"Mlekarna Celeia" predstavila certifikat

Bez autora
Jul 08 2012

"Mlekarna Celeia" iz Arja kod Celja, proizvođač robne marke "Zelene Doline", jučer je u Sarajevu predstavila certifikat koji je dobila i kojim je potvrdila da je postala prvi proizvođač mliječnih proizvoda bez genetički modificiranih organizama (GMO). "Mlekarna Celeia" drugi je najveći proizvođač mliječnih proizvoda u Sloveniji, a proizvodi "Zelene Doline" prisutni su na tržištu BiH već 15 godina. Prošle godine ukupna realizacija je iznosila 56 miliona eura, od čega je šest miliona ostvareno na bh. tržištu. Certifikat koji je dodijelio Institut za inspekciju i certificiranje Univerziteta u Mariboru obuhvata sve dijelove proizvodnje od kojih nastaju finalni proizvodi, dobavljače soje i stočne hrane koji su, također, bez GMO-a, trgovine koje se bave prodajom stočne hrane, skladištenjem i distribucijom, te 1.224 seoska imanja koja proizvode mlijeko kao osnovne sirovine.

"Mlekarna Celeia" predstavila certifikat"Mlekarna Celeia" iz Arja kod Celja, proizvođač robne marke "Zelene Doline", jučer je u Sarajevu predstavila certifikat koji je dobila i kojim je potvrdila da je postala prvi proizvođač mliječnih proizvoda bez genetički modificiranih organizama (GMO).

"Mlekarna Celeia" drugi je najveći proizvođač mliječnih proizvoda u Sloveniji, a proizvodi "Zelene Doline" prisutni su na tržištu BiH već 15 godina.

Prošle godine ukupna realizacija je iznosila 56 miliona eura, od čega je šest miliona ostvareno na bh. tržištu.

Certifikat koji je dodijelio Institut za inspekciju i certificiranje Univerziteta u Mariboru obuhvata sve dijelove proizvodnje od kojih nastaju finalni proizvodi, dobavljače soje i stočne hrane koji su, također, bez GMO-a, trgovine koje se bave prodajom stočne hrane, skladištenjem i distribucijom, te 1.224 seoska imanja koja proizvode mlijeko kao osnovne sirovine.

Marketinška menadžerica "Mlekarne Celeia" Darja Teržan izjavila je da se na tom projektu radilo više od godinu dana, navodeći da je robna marka "Zelene Doline" na osnovu mnogo pokazatelja prepoznata kod potrošača u BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik